خرید فالوور اینستاگرام خرید لایک اینستاگرام
خانه / 🚚 درون ماشین / نکات ناگفته راجع به کیسه هوا یا ایربگ (Air bag)

نکات ناگفته راجع به کیسه هوا یا ایربگ (Air bag)

 کیسه هوا یا ایربگ

در این مقاله قصد داریم تا همه چیز را درباره کیسه هوا یا ایربگ در اختیار شما قرار دهیم. با پیشرفت در صنعت خودروسازی و بیشتر شدن تعداد خودروها، آمار تصادفات، سوانح جاده‌ای و تلفات نیز افزایش یافت؛ بنابراین نیاز به بهینه‌سازی و ایمنی افزایش یافت و در نتیجه، شاهد پیشرفت سیستم ایمنی خودروها بودیم. مهندسان و طراحان در زمینه بهینه‌سازی خودروها از لحاظ ایمنی، تمام تلاش خود را کردند تا رانندگی بی‌خطری به رانندگان و سرنشینان هدیه دهند.

یکی از این پیشرفت‌ها، کیسه هوا یا ایربگ است که در بهبود سطح ایمنی صنعت خودروسازی نقش پررنگی داشت. کیسه هوا یا ایربگ به قدری از اهمیت بالایی برخوردار است که وجود آن برای کسب استاندارد ایمنی الزامی است. سایت آیین تست با این مقاله کامل و جامع تحت عنوان «همه چیز درباره کیسه هوا یا ایربگ» همراه شماست تا اطلاعاتی در این باره کسب کنید و آگاهی کاملی درباره کیسه هوا یا ایربگ داشته باشید.

کیسه هوا چیست و چه کاربردی دارد؟

کیسه هوا یا ایربگ بعد از کمربند، به‌عنوان دومین سیستم ایمنی در صنعت خودروسازی شناخته می‌شود. ایربگ در واقع بالشتکی است که هنگام رخ دادن تصادف، پر از باد شده و بین سرنشین و خودرو قرار می‌گیرد تا از وارد شدن ضربات احتمالی جلوگیری ‌کند. وجود کیسه هوا یا ایربگ در خودروها از سال 1998 الزامی شده و این سیستم ایمنی از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است؛ به‌طوری که میزان مرگ و میر را هنگام تصادف و سوانح رانندگی تا 63 درصد کاهش می‌دهد.

ساده‌ترین کاربرد کیسه هوا یا ایربگ این است که هنگام برخورد دو خودرو به یکدیگر و یا برخورد خودرو با مانع، شدت ضربه به بخش‌های مختلف بدن، به خصوص گردن و پیشانی را کاهش می‌دهد. البته همان طور که گفته شد، این مورد یکی از ساده‌ترین کاربردهای کیسه هوا یا ایربگ است.

در واقع با پیشرفت در صنعت خودروسازی، سیستم ایمنی نیز همگام با آن پیشرفت چشمگیری داشته است. کیسه هوا یا ایربگ به عنوان حفاظی ایمن بین سرنشینان و خودرو قرار می‌گیرد و ناجی مطمئنی به شمار می‌آید.

اجزای کیسه هوا یا ایربگ

کیسه هوا یا ایربگ دارای محفظه‌هایی است که تمامی اجزای کیسه هوا درون آن قرار می‌گیرد. حال در ادامه به بررسی اجزای کیسه هوا یا ایربگ خواهیم پرداخت. به یاد داشته باشید که در طول دوره آموزش رانندگی به این موارد توجه ویژه‌ای داشته و به‌طور کامل آن‌ها را به خاطر بسپارید.

کیسه‌ها

کیسه‌ها یکی از اجزای کیسه هوا یا ایربگ هستند. جنس آن‌ها از پلیمر بوده و در بخش‌های مختلف خودرو که امکان برخورد سرنشین و یا راننده با قطعات خودرو وجود دارد، تعبیه شده‌اند. برای مثال در کناره‌های خودرو، فرمان خودرو، داشبورد و غیره قرار دارند. جنس آن‌ها به گونه‌ای است که لایه‌های آن به یکدیگر نچسبیده و جمع کردنش راحت باشد. کیسه‌ها دارای یک لایه از جنس سیلسکون نیز هستند و در گذشته، در تولید کیسه هوا یا ایربگ از گچ تارت یا پودر ذرت استفاده می‌شد.

همان طور که گفته شد، سیستم ایمنی به‌خصوص کیسه هوا یا ایربگ نیز همواره همراه صنعت خودروسازی پیشرفت داشته است. به گونه‌ای که قبلا فقط در قسمت‌های داشبورد و فرمان خودروها قرار داشت؛ ولی امروزه در برخی از خودروها در قسمت‌هایی همچون کنار درها یا صندلی‌ها نیز تعبیه شده است. کیسه هوا یا ایربگ در بیرونی‌ترین قسمت سیستم خودرو جاسازی می‌شود و دارای منافظ کوچک و ریزی است که پس از باد شدن، تخلیه و مانع بیرون آمدن سرنشینان از خودرو شود.

حسگرهای کنترل

کیسه هوا یا ایربگ دارای حسگرهای کنترل و یا سنسورهایی هستند که اطلاعاتی مانند رخ دادن تصادف و سوانح را فوری به واحد کنترل مرکزی اعلام می‌کنند و در نتیجه، کیسه هوا خارج و باد می‌شود. معمولا سنسورها در هر خودرو در قسمت‌های متفاوتی تعبیه می‌شوند. برای مثال در برخی خودروها در نزدیکی چرخ‌ها و در برخی خودروها، حسگرهایی در سقف و یا درها کار گذاشته شده است.

سیستم بادکننده

سیستم بادکننده در واقع یک ژنراتور تولید گاز است که دارای جرقه زن و قرص سوخت می‌باشد. این سیستم در قسمت پشتی کیسه‌ها و داخل محفظه ایربگ قرار گرفته است.

نحوه عملکرد کیسه هوا یا ایربگ

 کیسه هوا

سنسورها و یا حسگرهایی که در برخی قسمت‌های ماشین (جلو خودرو) تعبیه شده‌اند، هنگام برخورد ضربات‌ شدید اطلاعات و هشدارهایی به سیستم مرکزی می‌رسانند. در نتیجه، جرقه‌زن سیستم بادکننده فعال می‌شود و کیسه‌ها به‌وسیله گاز باد می‌شوند. این کیسه‌ها با شتاب و سرعت خارج می‌شوند و قسمت‌هایی را پوشش می‌دهند. هم زمان با این اتفاق، کمربندهای سرنشینان و راننده نیز محکم‌تر می‌شود.

پس از این اتفاق، گاز به آرامی از منافذ خارج می‌شود و سرنشین می‌تواند پیاده شده و از ماشین خارج شود. یکی از نکات مهم این است که اگر سرعت ماشین هنگام تصادف بالا نباشد، سیستم ایربگ کار نمی‌کند. همچنین گاهی فعال شدن سیستم کیسه هوا به وزن سرنشینان نیز بستگی دارد.

انواع کیسه هوا یا ایربگ

با مطالعه نمونه سوالات آیین نامه می‌توانید اطلاعات بیشتری در این حوزه کسب کنید. همان طور که گفته شد، کمپانی‌های خودروسازی از سیستم‌های ایربگ متفاوتی در تولیدات خود استفاده می‌کنند که در ادامه به معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت.

کیسه هوای سرنشینان جلو

این نوع کیسه هوا یا ایربگ اولین‌، ساده‌ترین و مهم‌ترین سیستم ایربگ به شمار می‌آید. کیسه هوای سرنشین جلو داخل داشبورد و کیسه هوای راننده در فرمان تعبیه شده است.

کیسه هوای جانبی

این نوع سیستم ایربگ در بین سرنشین و دیواره‌های داخلی خودرو قرار می‌گیرد که معمولا هم در ردیف جلو و هم در ردیف عقب به کار می‌رود.

کیسه هوای پرده‌ای

همان طور که از اسم این مدل پیداست، همانند پرده عمل می‌کند. این نوع کیسه از ریختن شیشه‌های شکسته بر سر سرنشینان جلوگیری می‌کند و مانع برخورد سر سرنشینان با در می‌شود.

کیسه هوای زانو

این سیستم ایربگ معمولا برای سرنشینان جلو در نظر گرفته می‌شود. کیسه هوای زانو از ضربات شدید به زانو و پاها جلوگیری می‌کند و مانع آسیب به آن‌ها می‌شود.

کیسه هوای وسط

این نوع سیستم ایربگ به ندرت در خودروهای معمولی دیده می‌شود. این کیسه هوا بین راننده و سرنشین جلو قرار می‌گیرد و از برخورد آن‌ها به یکدیگر جلوگیری می‌کند.

کیسه هوای عابر

این نوع سیستم ایربگ هنوز رواج چندانی در صنعت خودروسازی ندارد. این نوع کیسه هوا در بیرون خودرو قرار می‌گیرد و از ضربه به عابرپیاده و یا موتورسواری که از جلو با خودرو برخورد می‌کند جلوگیری به عمل می‌آورد.

کیسه هوای کمربندی

این نوع سیستم ایربگ، همان طور که از اسمش پیداست، داخل کمربند تعبیه می‌شود.

دلایل عمل نکردن سیستم ایربگ یا کیسه هوا

ایربگ

کیسه هوا یا ایربگ در موارد زیر عمل نمی‌کند:

  • ضربه‌هایی که فقط به بخش و نقطه کوچکی از خودرو وارد شود.
  • ضربه‌هایی که با شدت وارد نشود.
  • ضربه‌هایی که به بدنه آسیب نمی‌رساند و موجب تغییر شکل آن نمی‌شود.
  • ضرباتی که به‌صورت مکرر ولی با شدت کم به خودرو وارد شود.

کیسه هوا یا ایربگ؛ ناجی مطمئن در تصادفات

کیسه هوا یا ایربگ، ناجی مطمئنی در تصادفات و سوانح است که از وارد شدن ضربات احتمالی به سرنشینان جلوگیری و ایمنی آن را چندین برابر می‌کند. کیسه هوا دومین سیستم ایمنی خودرو است که هنگام وارد شدن ضربات شدید وارد عمل می‌شود. کیسه هوا از اجزایی همانند کیسه‌ها، حسگرهای کنترل و سیستم بادکننده تشکیل شده که هرکدام از آن‌ها دارای وظایفی هنگام رخ دادن سوانح هستند.

ماشین

امروزه با پیشرفت صنعت خودروسازی و بهینه‌سازی سیستم ایمنی، انواع کیسه هوا یا ایربگ طراحی و تولید می‌شود. دلایلی همچون ضرباتی با شدت کم، ضربه‌هایی متمرکز به یک قسمت از خودرو و غیره، از عمل کردن سیستم ایربگ جلوگیری می‌کنند. هدف سایت آیین تست از ارائه این مقاله، آگاهی‌بخشی بیشتر به شما عزیزان است. در صورت تمایل می‌توانید به وب‌سایت ما مراجعه کرده و مقالاتی در این حوزه مطالعه کنید.

۱۱ دیدگاه

  1. واقعا این مقاله خیلی مفید بود، منم همیشه فکر می‌کردم کیسه هوا فقط برای محافظت در برابر تصادفات خودرو استفاده می‌شه، اما این مقاله اطلاعات جدیدی رو بهم داد. خیلی ممنون

  2. این مقاله خیلی جالب بود. من همیشه فکر می‌کردم کیسه هوا فقط برای حفاظت از سر و صورت در صورت برخورد استفاده می‌شود، اما حالا می‌دانم که این یک دستگاه پیچیده است که برای حفاظت از سلامتی ما در برابر برخورد استفاده می‌شود. ممنون بابت این مقاله جالب.

  3. این مقاله خیلی جالب بود. من همیشه فکر می‌کردم کیسه هوا فقط برای حفاظت از سر و صورت استفاده می‌شه، ولی حالا می‌دونم که این یک دستگاه پیچیده و هوشمند هست که در شرایط خاصی فعال می‌شه. خیلی خوب بود که این نکات رو به اشتراک گذاشتید.

  4. این مقاله خیلی جالب بود. من اصلا نمی‌دونستم کیسه هوا چطور کار می‌کنه. خیلی خوب بود که نکات ناگفته رو هم گفتید. ممنونم از شما.

  5. این مقاله خیلی جالب بود. من که همیشه فکر می‌کردم کیسه هوا فقط برای ایمنی در برابر تصادفات استفاده می‌شه، ولی حالا فهمیدم که خیلی جاها برای کاهش آسیب‌های جسمی و روحی هم استفاده می‌شه. خیلی قابل توجه بود!

  6. این مقاله واقعاً جالب بود! من هرگز فکر نمی‌کردم که کیسه هوا چندین لایه از مواد مختلف دارد. خیلی سپاسگزارم که این اطلاعات جالب را با ما به اشتراک گذاشتید.

  7. این مقاله واقعاً ساده و روان بود. من که اصلاً تخصصی نیستم، اما با خوندن این مقاله، حس کردم که خیلی چیزا یاد گرفتم. خیلی ممنونم!

  8. این مقاله خیلی جالب بود! من حتی نمیدونستم که کیسه هوا چقدر تکنولوژی پیشرفته ای داره. واقعاً باعث افتخاره که این تکنولوژی در خودروهایمون استفاده میشه و ما رو در برابر خطرات جاده حفاظت میکنه.

  9. وای خدای من! من این مقاله رو خوندم و واقعاً شگفت زده شدم! اینقدر جزئیاتی رو در مورد کیسه هوا گفتین که من به این فکر کردم که یه متخصص توی این زمینه باشین! ممنون از شما که این مقاله رو نوشتین. بهتون امتیاز ۵ میدم!

  10. خیلی خوب بود. من این مقاله رو خوندم و خیلی چیزای جدید یاد گرفتم. دمتون گرم.

  11. این مقاله خیلی جالب بود، واقعا نکات جالبی راجع به کیسه هوا یا ایربگ گفته شده بود که من نمی‌دونستم. خیلی عالی بود!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *