خرید فالوور اینستاگرام خرید لایک اینستاگرام
خانه / ✅ آموزش رانندگی / محدودیت قد برای گرفتن گواهینامه

محدودیت قد برای گرفتن گواهینامه

جریان محدودیت قد برای گرفتن گواهینامه چیست؟ قد ما برای دریافت گواهینامه باید چند سانتی متر باشه؟ نکات نا گفته و جواب سوالات شما اینجاست پس با برترین سایت نمونه سوالات آیین نامه و آموزش رانندگی، یعنی سایت آیین تست همراه باشید.

به گزارش خبرگزاری فارس 85 درصد تصادفات برون شهری در ایران ناشی از عدم تسلط عامل انسانی برای هدایت وسایل نقلیه بوده است. به گزارش سازمان راهور کل کشور عمده‌ترین دلیل واژگونی و انحراف به چپ خودرو در جاده‌های برون شهری سبقت غیرمجاز و عدم توجه راننده به جلو بوده است؛ بنابراین تبیین محدودیت قد برای گرفتن گواهینامه امری الزامی است.

در همه کشورهای دنیا قوانین خاصی برای رانندگی و استفاده از وسایل نقلیه تصویب شده است. اولین و مهم‌ترین قانون مشترک رانندگی در بین همه کشورها کسب گواهینامه رانندگی است. در کشورهای اروپایی اگر فرد بدون داشتن گواهینامه اقدام به هدایت وسیله نقلیه نماید؛ سریعا توسط پلیس متوقف شده و بعد از پرداخت جریمه سنگین باید به مدت یک ماه در مراکز مراقبت از بیماران تصادفی به‌طور رایگان کار کند. در این مقاله سعی داریم برخی از قوانین الزامی برای دریافت انواع گواهینامه ها و اهمیت قانون محدودیت قد برای گرفتن گواهینامه را مورد مطالعه و بررسی قرار دهیم.

انواع گواهینامه های رانندگی:

وسایل نقلیه به فراخور نوع کاربری که دارند دارای تفاوت‌های فنی و مکانیکی فراوانی هستند در همین راستا برخی از قوانین راهنمایی و رانندگی مختص یک نوع وسیله نقلیه خاص تصویب شده است. هنگامی‌که فرد قصد دارد از وسایل نقلیه سنگین استفاده نماید؛ باید تصدیق نامه‌ای متفاوت از گواهینامه اولیه کسب نماید. بر همین اساس سازمان راهنمایی و رانندگی در ایران گواهینامه‌ها را در سه دسته تعریف نموده است:

  • گواهینامه ب ۱ یا همان پایه ۳:

این گواهینامه اولین سطح مجوز رانندگی است که افراد اقدام به دریافت آن می‌نمایند. طبق دستورات و قوانین سازمان راهنمایی و رانندگی کل کشور، متقاضی بعد از دریافت تصدیق نامه فقط مجوز هدایت خودروهای سبک مانند انواع خودروهای با ظرفیت ۸ نفر و خودروهای باری با وزن ۳.۵ تن و موتورسیکلت‌های با توان ۲۰۰ سی‌سی را به دست می‌آورد. لازم به ذکر است فرد بعد از قبولی در آزمون و آیین‌نامه‌های شهری و عملی و دریافت گواهینامه ب ۱ تا یک سال فقط مجوز تردد در داخل شهر دارد. این تردد فقط در طول روز برای راننده امکان پذیر است. تا یک سال بعد از دریافت گواهینامه پایه 3 در صورتی که متقاضی اقدام به رانندگی برون شهری و جاده‌ای نماید، وسیله نقلیه فرد متخطی توقیف شده و گواهینامه اش باطل می‌گردد.

شرایط کلی اخذ گواهینامه پایه سوم:

فرد برای دریافت تصدیق نامه ب ۱ باید شرایط زیر را داشته باشد. این شرایط برای مردان و زنان یکسان است.

  1. فرد متقاضی باید سن ۱۸ سال خود را تمام کرده باشد
  2. فرد متقاضی برای دریافت گواهینامه پایه سوم باید در آزمون‌های کتبی و عملی شرکت نموده و حد نصاب نمره قبولی را کسب نماید.
  3. به مرکز معاینات پزشکی نموده و تایید سلامت جسمی، روحی، روانی خود را دریافت نماید.
  4. محدودیت قد در گرفتن گواهینامه ۱۴۰ سانتی‌متر است به عبارت بهتر فرد متقاضی باید کوتاه از ۱۴۰ سانتی متر باشد.
  • گواهینامه پایه دوم یا ب ۲:

فرد برای دریافت گواهینامه پایه دو باید حداقل دو سال بعد از دریافت گواهی نامه ب ۱ اقدام نماید. این تصدیق نامه برای هدایت وسایل نقلیه با ظرفیت ۲۶ نفر و خودروهای باری ۶ تن مانند مینی‌بوس، ون و خاور صادر می‌شود.

افراد برای دریافت گواهینامه پایه دو باید شرایط زیر را دارا باشند.

  • داشتن حداقل ۲۳ سال تمام برای متقاضی گواهینامه پایه ۲ الزامی است.
  • برای تقاضای دریافت گواهینامه ب ۲ فرد باید حداقل دو سال قبل تصدیق نامه ب ۱ خود را دریافت نموده باشد.
  • شرکت در دوره‌های آموزشی هدایت وسایل نقلیه نیمه سنگین و شرکت در آزمون‌های مربوطه برای کسب تصدیق نامه پایه 2 الزامی است.
  • دریافت تاییدیه سلامت از مراکز درمانی ذی‌صلاح افراد متقاضی برای دریافت گواهینامه پایه 2 ضروری است
  • دریافت گواهی عدم اعتیاد برای کسب گواهینامه ب 2 بسیار مهم است.
  • گواهی‌نامه پایه 1 یا ب 3:

تخصصی‌ترین و عالی‌ترین مجوز رانندگی با وسایل نقلیه موتور گواهینامه پایه 1 است. این گواهی‌نامه به شما اجازه رانندگی با خودروهای باری بیش از 6 تن مانند کامیون‌های 18 چرخ را می‌دهد. همچنین شما با دریافت تصدیق‌نامه ب 1 می‌توانید خودروهای مسافربری بیش از 26 را هدایت نمایید.

شرایط کلی اخذ گواهینامه پایه یک:

محدودیت قد برای گرفتن گواهینامه

  1. طبق قوانین راهنمایی و رانندگی افراد متقاضی دریافت تصدیق‌نامه ب 3 باید حداقل دارای 25 سال باشند.
  2. شرکت در تمام دوره‌های آموزشی آیین‌نامه پایه یک ضروری است
  3. شرکت در آزمون‌های مرحله‌ای آیین‌نامه ب 3 برای افراد متقاضی الزامی است. لازم به ذکر است افراد باید در هر مرحله از آزمون‌های آیین‌نامه پایه یک نمره قبولی را کسب نماید در غیر این صورت اجازه شرکت در آزمون‌های مراحل بعدی را نخواهند داشت.
  4. متقاضیان باید دو سال بعد از دریافت گواهینامه پایه 2 نسبت به دریافت تصدیق‌نامه پایه یک اقدام نمایند.
  5. دریافت تاییدیه سلامت از مراکز درمانی معرفی شده از سوی سازمان راهور کشور
  6. محدودیت برای گرفتن گواهینامه پایه یک 140 سانتی‌متر است.

کلام آخر

یکی از شرایط مشترک برای دریافت انواع گواهینامه های رانندگی تعیین محدودیت قدی افراد است. بر اساس قانون مصوب از سوی سازمان راهور کل کشور افراد متقاضی گواهینامه باید دارای قد بالاتر از 140 سانتی‌متر باشند. به عبارت بهتر محدودیت قد برای گرفتن گواهینامه رانندگی 140 سانتی‌متر است. تعیین اندازه قد افراد متقاضی در زمان مراجعه به مرکز درمانی برای دریافت تاییدیه پزشکی انجام می‌گیرد.

شاید به ذهن افراد مختلف این سوال خطور کند که چرا به افرادی که دارای قد کمتر از 140 سانتی‌متر هستند گواهینامه اعطا نمی‌شود؟ آیا محدودیت قد برای گرفتن گواهینامه رانندگی الزامی است؟

در پاسخ این سوال باید گفت که وسیله نقلیه موتور دار در داخل جاده‌ها و در داخل شهر تردد می‌کند. این وسایل به طور مستقیم با جان و مال اقشار مختلف جامعه سرو کار دارد در صورتی که فرد توانایی‌های لازم را در کنترل وسایل نقلیه نداشته باشد ممکن است خسارت‌های جبران ناپذیر جانی و مالی را به بار آورد؛ بنابراین دلیل تعیین محدودیت قد برای گرفتن گواهینامه به خوبی معین می شود.

توانایی افراد دارای قد کمتر از 140 سانتی متر برای مدیریت وسیله نقلیه مخصوصا در مواقع اضطراری بسیار کم است. راننده خودرو هم‌زمان باید بر ترمز، کلاچ، دنده و …تسلط داشته باشد؛ در غیر این صورت ممکن است زمینه تصادف فراهم شود و در نتیجه خسارات مالی و جانی جبران ناپذیری برجای بگذارد. به گزارش خبرگزاری فارس 85 درصد تصادفات برون شهری در ایران ناشی از عدم تسلط عامل انسانی برای هدایت وسایل نقلیه بوده است. به گزارش سازمان راهور کل کشور عمده‌ترین دلیل واژگونی و انحراف به چپ خودرو در جاده‌های برون شهری سبقت غیرمجاز و عدم توجه راننده به جلو بوده است؛ بنابراین تبیین محدودیت قد برای گرفتن گواهینامه امری الزامی است.

آموزش رانندگی حتی برای افرادی که بلند نیستند!

اگر قدتان برای رانندگی مطلوب نیست حتما به صفحه آموزش رانندگی سایت آیین تست سر بزنید، قطعا آموزش های آن برای شما مفید خواهد بود.

۱۲ دیدگاه

  1. سلام من قدم ۱۴۸٫۵ هست گفتن باید برم کمیسیون
    آیا مشکلی برای رانندگی کردن من ایجاد می‌کنه یا اینک باید کار خاصی بکنم؟

  2. من هم با این محدودیت موافقم، چون بعضی افراد با وجود قد کم، مجبور می‌شن که از صندلی رانندگی بالایی استفاده کنند که برایشون خطرناک باشه. اما اگر شخص مورد نظر با تمرین و آموزش‌های لازم، مهارت رانندگی را به دست بیاره، می‌تونه بدون مشکلاتی به رانندگی بپردازه.

  3. خیلی مقاله خوبی بود. از اینکه این محدودیت وجود داره خیلی خوشحالم چون اینجوری مطمئنم که فقط افرادی که واقعا شایستگی دارند، به گواهینامه دسترسی خواهند داشت.

  4. خیلی مقاله جالبی بود! در مورد محدودیت قد برای گرفتن گواهینامه تا حالا به این جزئیات فکر نکرده بودم. بعد از خوندن این مطلب، دیدم که چقدر مسائل پیچیده‌ای وجود داره. خسته نباشید!

  5. سلام! مقاله جالبی بود. واقعا بعضی از توجیهات در مورد محدودیت قد برای گرفتن گواهینامه قابل قبول بودن. من خودم همیشه فکر می‌کردم چرا این قوانین وجود داره، اما الان دیدم که دلایل منطقی داره.

  6. من که خیلی خوشحالم که این مقاله رو خوندم. توضیحات خوب و جامعی در مورد محدودیت قد برای گرفتن گواهینامه داده بود. اطلاعات جدیدی یاد گرفتم. مرسی!

  7. سلام! خوب بود که این موضوع رو مطرح کردی. کاملا موافقم که محدودیت قد برای گرفتن گواهینامه باید به نظر گرفته بشه. دستت درد نکنه بابت این مقاله خوب. امیدوارم بقیه هم به این مطلب توجه کنن.

  8. خیلی مقاله خوبی بود. واقعا این محدودیت قد برای گرفتن گواهینامه باید برداشته بشه. من هم از این مشکل رنج میبردم و خیلی خوشحالم که این مقاله رو خوندم.

  9. این مقاله خیلی جالب بود! من حتی نمی‌دانستم که محدودیت قد برای گرفتن گواهینامه وجود دارد. این مقاله به من کمک کرد تا بهتر بفهمم که چگونه می‌توانم این محدودیت را برطرف کنم. مرسی!

  10. این محدودیت قد به نظرم خیلی خوبه، چون به کاهش تصادفات و افزایش ایمنی در جاده ها کمک میکنه. البته باید به این نکته هم توجه کرد که این محدودیت قد درست اجرا بشه و افرادی که اصلا اهل رانندگی نیستند به راحتی گواهینامه نگیرند. امیدوارم که مقامات مسئول از اجرای صحیح این قانون پیگیری کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *