برای اینکه بتوانید گواهینامه رانندگی دریافت کنید، باید ابتدا جلسات حضوری آموزش رانندگی را در آموزشگاه رانندگی بگذرانید. حضور پیدا کردن در این جلسات اجباری است و هیچکسی نمیتواند بدون حضور پیدا کردن در این جلسات، به مراحل بعدی اخذ گواهینامه برود. امروزه سرتاسر کشور پر از آموزشگاههای رانندگی است و میتوانید یکی از آنها را به دلخواه برگزینید و در آن ثبتنام کنید. این آموزشگاهها به صورت کامل، رانندگی را به شکل تئوری و عملی به شما آموزش میدهند تا بتوانید در آزمون شهری رانندگی قبول شوید.
شاید در مواردی برایتان پیش بیاید که بخواهید از آموزشگاه رانندگی خود انتقالی بگیرید و پرونده خود را به یک آموزشگاه دیگر ببرید. این کار طبیعی است و تمام افراد میتوانند آن را به سادگی انجام دهند و برای پرونده خود انتقالی بگیرند. البته این کار نیازمند دانستن برخی نکات مهم است تا این کار را با سرعت و به سادگی انجام دهید. چراکه همواره پلیس راهنمایی و رانندگی در انتقال پرونده افراد در آموزشگاههای رانندگی، سختگیری کرده و اجازه تقلب به افراد نمیدهد. در ادامه، شیوه کامل انتقالی پرونده از آموزشگاه رانندگی را برایتان شرح میدهیم.
آموزشگاه رانندگی کجاست؟
ابتدا بهتر است یک شناخت کامل و صحیح از آموزشگاه رانندگی پیدا کنید. آموزشگاه رانندگی در واقع یک بستر عالی برای افراد است که بتوانند با استفاده از امکانات موجود و با شیوه صحیح، رانندگی یاد بگیرند. افراد برای اینکه بتوانند گواهینامه رانندگی دریافت کنند، ابتدا باید در جلسات آموزشی تئوری و عملی آموزشگاه رانندگی حضور داشته باشند و در آزمونهای آن قبول شوند. به نوعی، حضور یافتن در آموزشگاه رانندگی برای تمام افراد اجباری است و میتواند در تسلط افراد به خودرو تاثیر بسزایی داشته باشد. به همین دلیل تمام افرادی که گواهینامه رانندگی دارند، حضور در آموزشگاه رانندگی را تجربه کردهاند. اگر به دنبال انتقال پرونده خود به یک آموزشگاه بهتر هستید، این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.
آیا انتقالی از آموزشگاه رانندگی امکانپذیر است؟
انتقالی از آموزشگاه رانندگی بسیار عادی است و قطعا تمام افراد میتوانند آن را انجام دهند. اما باید در این انتقالی برخی نکات مهم را در ذهن داشته باشید تا پروسه آن را به سریعترین حالت ممکن بگذرانید. از آنجایی که بسیاری افراد به دنبال دور زدن قوانین اجباری حضور در جلسات آموزش رانندگی هستند، پلیس راهنمایی و رانندگی حساسیت زیادی در مورد آن دارد. به طوری که اگر در این میان مشکلی ایجاد کنید که احساس کنند به دنبال دور زدن قوانین هستید، صدور گواهینامهتان تاخیر میخورد. پس باید کاملا حسابشده و طبق اصول پیش بروید تا کاملا در چارچوب قانون باشید.
مراحل انتقالی در آموزشگاه رانندگی
برای اینکه در آموزشگاه رانندگی انتقالی بگیرید و پرونده خود را به آموزشگاه دیگری ببرید، باید برخی مراحل قانونی را طی کنید. این مراحل عموما مشخص هستند و تغییری در آنها ایجاد نشده است. اما توصیه میشود قبل از هرگونه اقدام برای شروع آن، وضعیت و صحت آن را مجددا استعلام کنید تا مطمئن باشید که تغییری در آن ایجاد نشده باشد. مراحل انتقالی در آموزشگاه رانندگی به شرح زیر میباشد:
1. تسویه حساب با آموزشگاه رانندگی فعلی
اولین کاری که باید انجام دهید، تسویه حساب با آموزشگاه رانندگی است که در جلسات آموزشی آن حضور پیدا کردهاید. زیرا به هر حال شما از خدمات این آموزشگاه بهرهمند بودهاید و باید هزینه آن را بپردازید. با آموزشگاه رانندگی فعلی خودتان تسویه حساب کنید و به آنها بگویید که به دنبال انتقال پرونده خودتان هستید تا نامهای در این مورد به شما بدهند.
2. حذف سابقه و اطلاعات از سیستم
برای اینکه بتوانید به عنوان یک متقاضی جدید و انتقال یافته، آموزش رانندگی خود را از سر بگیرید، ابتدا باید سابقه و اطلاعات خود را از سیستم حذف کنید. برای این کار، نامهای که از آموزشگاه رانندگی دریافت کردهاید را به ترخیص خودروی شهر خودتان ببرید و از آنها درخواست کنید تا اطلاعات شما را از بین ببرند. این مورد یکی از مراحل اصلی و مهم انتقالی در آموزشگاه رانندگی است و نباید آن را فراموش کنید.
3. تحویل گواهی مهارت به آموزشگاه جدید
اگر توانستهاید در آموزشگاه رانندگی سابق خود مهارت کسب کنید، باید گواهی مهارت خود را به آموزشگاه جدید تحویل بدهید. البته فراموش نکنید که گواهی مهارت تنها تا یک سال معتبر است و پس از اتمام، قانوناً شما هیچ مهارتی در رانندگی ندارید. پس بهتر است قبل از اتمام اعتبار آن، گواهی مهارت خود را به آموزشگاه رانندگی جدیدتان تحویل دهید تا مجددا مجبور به گذراندن تمام جلسات آموزش رانندگی نشوید.
4. پرونده کاردکس
برای اینکه بتوانید به مراحل بعدی اخذ گواهینامه رانندگی بروید، ابتدا باید در آزمون آیین نامه، نمره قبولی کسب کنید. اگر در آموزشگاه رانندگی قبلی توانستهاید قبولی را در این آزمون به دست بیاورید، بهتر است پرونده کاردکس خود را از آموزشگاه رانندگی سابق خود تحویل بگیرید. در پرونده کاردکس، تمام دستاوردهای شما ذکر شدهاند و در صورتی که مدرک قبولی آزمون آیین نامه را دارید، دیگر آزمون آیین نامه مجدد برای شما اجباری نیست. به همین دلیل گرفتن پرونده کاردکس از آموزشگاه سابق و تحویل آن آموزشگاه جدید را باید در ذهن داشته باشید.
البته توجه کنید که پرونده کاردکس نیز دارای مدت زمانی است که پس از اتمام اعتبار، نمیتوان از آن استفاده کرد. اعتبار پرونده کاردکس به صورت عمومی 2 سال است و افراد میتوانند تا 2 سال از پرونده خود استفاده کنند. البته در مواقعی میتوانید اعتبار پرونده کاردکس خود را مجددا شارژ کنید تا نیاز نباید آموزش رانندگی را از ابتدا بگذرانید.
نکات مهم انتقالی در آموزشگاه رانندگی
تا این بخش از مقاله، مراحل انتقالی در آموزشگاه رانندگی را به طور کامل شرح دادیم. در انجام هر یک از مراحل، باید برخی نکات مهم را در ذهن داشته باشید تا احتمال اشتباه در انجام پروسه انتقال کاهش یابد. اگر این نکات را فراموش کنید، ممکن است مشکلات زیادی برایتان پیش بیاید. زیرا برخی قوانین و مقررات توسط پلیس راهنمایی و رانندگی وضع شده است که باعث شده افراد، با مشکلاتی در پروسه انتقالی آموزشگاه رانندگی برخورد داشته باشند. نکاتی که باید مد نظر قرار دهید، به شرح زیر هستند:
1. آموزشگاه رانندگی جدیدتان نباید در منطقه آموزشگاه قدیمیتان باشد.
شما نمیتوانید بین دو آموزشگاهی که در یک منطقه واقع شدهاند، پرونده خود را انتقال دهید. پس اگر میخواهید به یک آموزشگاه دیگر انتقالی بگیرید، باید توجه داشته باشید که آموزشگاه مورد نظرتان هم منطقه با آموزشگاه سابقتان نباشد.
2. انتقالی در آموزشگاه رانندگی فقط برای یک بار امکانپذیر است.
توجه داشته باشید که نمیتوان چندین بار در آموزشگاه رانندگی انتقالی گرفت و این کار فقط یک بار امکانپذیر است. اگر یک بار انتقالی گرفتید و آموزشگاه رانندگی خود را تغییر دادید، تکرار این کار امکانپذیر نیست. پس توجه کنید که به دلایل سطحی و بیاهمیت، از اموزشگاه رانندگی خود انتقالی نگیرید.
3. گرفتن پرونده کاردکس، نیازمند ارائه برخی مدارک است.
برای اینکه بتوانید پرونده کاردکس را به یک آموزشگاه دیگر انتقال دهید، ارائه برخی مدارک مشخص نیاز است. این مدارک در مواقعی ممکن است تغییر کند و سالانه برخی مدارک خاص برای افراد تعیین میشود که باید ارائه کنند. در ادامه این مطلب، تمام مدارک مورد نیاز برای انتقالی در آموزشگاه رانندگی را شرح میدهیم.
4. قوانین و مقررات انتقالی در آموزشگاه رانندگی سالانه تغییر میکند.
طبیعتا تمام قوانین در کشور، به صورت سالانه عوض میشوند و رفته رفته بهبود مییابند. قوانین ذکر شده برای انتقالی در آموزشگاه رانندگی نیز امکان تغییر یافتن دارند و نمیتوان به ثبات آن اطمینان داشت. به همین دلیل توصیه میکنیم حتما صحت تمام موارد ذکر شده را پیگیر باشید تا اگر تغییری در آنها ایجاد شده، از آن آگاه شوید.
مدارک مورد نیاز برای انتقالی در آموزشگاه رانندگی
همان طور که ذکر شد، برای انتقالی در آموزشگاه رانندگی باید برخی مدارک تعیین شده را ارائه دهید. با وجود اینکه این موارد کاملا متغیر هستند و نمیتوان با اطمینان کامل آنها را نام برد، اما عمومیترین موارد را به شما معرفی میکنیم. مدارک مورد نیاز برای انتقالی در آموزشگاه رانندگی عبارتاند از:
- کپی کارت ملی
- کپی شناسنامه
- 5 قطعه عکس 3×4
- فاکتور پرداختیها
- قبولی در آزمونهای تئوری و عملی رانندگی
- آدرس و کدپستی
انتقالی در آموزشگاه رانندگی چه هزینهای دارد؟
دقت کنید که شما باید مجموعه هزینههایی را به حسابهای بانکی مختلف واریز کنید تا بتوانید پرونده خود را انتقال دهید. این مبالغ نیز کاملا متغیر هستند و سالانه توسط پلیس راهنمایی و رانندگی اعلام میشوند. پس از اینکه این مبالغ را به صورت کامل پرداخت کردید، باید فیش آن را به اداره ترخیص خودرو ارائه دهید. جزئیات این پرداختیها را میتوانید در ادامه مشاهده کنید:
- 20 هزار تومان به حساب نیروی انتظامی
- 25 هزار تومان به حساب شرکت فناوران توسعه ناجی
- 2 هزار تومان به حساب شهرداری
- X هزار تومان به حساب آموزشگاه رانندگی (این بستگی به آموزشگاه شما دارد)
درباره آیین تست
پیش از شرکت در آزمون رانندگی، مطالعه نمونه سوالات آیین نامه و مرور آنها به عملکرد شما کمک زیادی خواهد کرد. وبسایت آیین تست، با ارائه انواع نمونه سوالات کاربردی از آیین نامه رانندگی، بهترین منبع برای آشنایی با نحوه سوالدهی آموزشگاههای رانندگی و تقویت اطلاعات و دانش شما عزیزان در زمینه قوانین مرتبط با راهنمایی و رانندگی است. توصیه میشود تا در اسرع وقت، سری به وبسایت آیین تست بزنید تا پیش از شرکت در آزمون، دانش خود را محک بزنید و با اعتمادبهنفس بیشتری در آزمون آیین نامه رانندگی شرکت کنید.
سلام خسته نباشید من تازه ثبت نام کردم والان کلاس های تئوری تموم شده و کلاس های عملی که باماشین هستش به من گفتن ۴ماه طول می کشه تانوبت من بشه بعد من می خوام انتقالی بگیرم برم یه آموزشگاه دیگه آیا میشه انتقالی بگیرم ومیشه راهنمایی ام کنید ممنون میشم جواب بدید لطفا
خیلی مقاله خوبی بود. خیلی مفید بود برای من که دنبال یه آموزشگاه جدید بودم. من این روش رو تست کردم و خیلی خوشحالم که میتونم بگم که بسیار موفق بودم.
مقاله خوبی بود ولی به نظرم باید بیشتر به مسائلی مثل هزینه ها و زمان برای انتقال توجه شود. به هر حال، ممنون از نویسنده برای این مقاله مفید.
به نظرم این مقاله خیلی کاربردی بود. میتونه مسیر آموزش در آموزشگاههای دیگه هم تغییر بده. خیلی خوب بود که نشون دادن چطور میشه از تجربیات موفق در یه زمینه استفاده کرد و اونها رو به زمینههای دیگه منتقل کرد.
سلام! من این مقاله رو با علاقه خوندم و واقعا از ایده آموزش انتقالی خوشم اومد. این روش رو اگه در آموزشگاه ها پیاده کنن، هم میتونه کیفیت آموزش رو بالا ببره و هم دانشجویان رو برای موفقیت در امتحانات بهتر آماده کنه. ادامه بدید!
دست شما درد نکنه! من خیلی دنبال اطلاعات در مورد انتقالی بودم و با خوندن این مقاله تونستم به اطلاعات خوبی دست پیدا کنم. امیدوارم همیشه موفق باشید و مقالههای به این خوبی بنویسید.
من تا حالا چنین مقاله ای نخونده بودم. خیلی عملی و مفید بود. با خوندن این مقاله کلی استرسم کم شد و حالا میدونم که چطوری میتونم آموزشگاه رانندگی رو عوض کنم بدون اینکه مشکلی پیش بیاد. خیلی ممنونم از زحماتتون.
خیلی خوب بود! من خودم تجربه انتقال از یک آموزشگاه رانندگی به دیگری رو داشتم و این مقاله خیلی بهم کمک کرد. ممنون از نویسنده.