خرید فالوور اینستاگرام خرید لایک اینستاگرام
خانه / 🔥 آیین نامه / مفهوم خط کشی ها در خیابان ها و جاده ها

مفهوم خط کشی ها در خیابان ها و جاده ها

مفهوم خط کشی ها در خیابان ها و جاده ها

خط کشی ها در خیابان ها و جاده ها یکی از مهم ترین عوامل در آگاه سازی و نظم دادن به عبور و مرور در خیابان ها و جاده ها است. اگر خط کشی ها در خیابان ها و جاده ها وجود نداشته باشد باعث به وجود آمدن بی نظمی و بی فرهنگی در رانندگی می شود و ممکن است بسیاری از خطرات را به وجود بیاورد. اگر بخواهیم یک مقدمه برای برای خط کشی ها در خیابان ها و جاده ها بگوییم و آن ها را به طور کلی تعریف کنیم، باید بگوییم اینگونه خطوط از 2 نوع عرضی و طولی تشکیل شده اند. ما در این مقاله تمام خطوط و انواع مختلف آن ها را برای شما به طور کامل توضیح می دهیم و همچنین مفهوم خط کشی ها در خیابان ها و جاده ها را به طور دقیق برای شما بیان خواهیم کرد. با سایت آیین تست همراه باشید.

خط کشی طولی

این نوع از خط کشی ها، به صورت هم تراز و هم راستا با جاده ها و خیابان ها، و در طول جاده قرار می گیرند. این نوع خط ها شامل خطوط زیگزاگی، خطوط مقطع یا بریده بریده، خطوط ممتد، خطوط ممتد دوبله، خطوط ترکیبی ممتد و مقطع، خطوط هاشور و خطوط پارک می شوند. در ادامه ی مطلب به صورت تک تک همه ی آن ها را برای شما به طور جداگانه توضیح خواهیم داد.

خط کشی بریده بریده یا مقطع

این نوع از خط کشی ها در خیابان ها و جاده به این منظور در راه ها قرار می گیرند تا راننده و خودرو هایی که در حال تردد در آن راه ها هستند، با اجازه ی کامل بتوانند از آن خط ها عبور کنند و در دیگر لاین ها قرار بگیرند. درواقع از این خطوط به منظور هدایت وسایل نقلیه و تفکیک راه ها استفاده می شود. همچنین قوانینی که درمورد این خطوط وجود دارند به این شکل هستند که سبقت گرفتن، گردش به هر طرف، تغییر لاین حرکت و دور زدن هنگامی که از این خطوط در خیابان ها و جاده ها استفاده شده است، هیچگونه ایرادی ندارد و از نظر قوانین راهنمایی و رانندگی صحیح هستند.

خط کشی ممتد در جاده ها و خیابان ها

خطوط ممتد نیز درست برعکس خطوط مقطع هستند و به این منظور در خیابان ها و جاده ها کشیده می شوند تا رانندگان خودرو ها را متوجه کنند که نباید از روی این خط رد شوند و آن را قطع کنند. درواقع خطوط ممتد در راه ها همانند یک دیوار فرضی و قانونی هستند که هیچکدام از خودرو ها نباید به هر دلیلی از روی اینگونه خط ها عبور کنند. خطوط ممتد علاوه بر وسط راه ها، در گوشه های کناری راه ها هم قرار می گیرند.

خط کشی به صورت زیگزاگی

این خطوط به صورت زیگزاگی و به رنگ زرد کشیده می شوند و به همین خاطر است که به آن ها خطوط زیگزاگ زرد رنگ گفته می شود. این خطوط در کناره های خیابان ها و متصل به حاشیه ی پیاده رو ها طراحی شده اند. اینگونه خطوط به منظور توقف ممنوع طراحی شده اند؛ همچنین توقف و حتی عبور از روی آن ها برای کلیه خودرو ها ممنوع می باشد.

خط کشی به صورت ترکیب مقطع و ممتد

مفهوم خط کشی ها در خیابان ها و جاده ها

خط کشی مقطع و ممتد به صورت ترکیبی، هم یک نوع خط کشی عبور است. از این نوع خط کشی بیشتر در جاده های دو طرفه دیده می شود و به این منظور است که خودرو هایی که در سمت خط ممتد قرار دارند، نباید آن خط را قطع کنند و درواقع باید فرض کنند که تنها خط ممتد در وسط جاده وجود دارد. اما خودرو هایی که در سمت خط مقطع یا بریده بریده قرار دارند می توانند به راحتی از خط عبور کنند یا سبقت بگیرند و هر کاری که دلشان می خواهد می توانند انجام دهند و از نظر قانون هم هیچ ایرادی ندارد.

خطوط ممتد دوبله

خطوط ممتد دوبله به طور دقیق همانند خطوط ممتد عمل می کنند. دوبله کردن این خطوط فقط به منظور تاکید بیشتر برای عبور نکردن از این نوع از خطوط عبور است. همچنین سبقت گرفتن، گردش، دور زدن و تغییر خط عبور هنگامی که از این نوع خطوط یعنی خطوط ممتد دوبله استفاده شده است، ممنوع می باشد.

خط کشی هاشور

خطوط هاشور نیز یکی از خطوط هایی هستند که در راه ها و جاده ها کشیده می شوند. این خطوط برخلاف خطوط دیگر اکثر افراد آشنایی زیادی با آن ندارند و کمتر کسی است که به طور کامل با آن آشنایی داشته باشد و کارایی آن را بداند. این نوع خطوط در راه ها و جاده ها به این منظور استفاده می شود که به رانندگان هشدار دهند که موانعی در مسیر مقابل آن ها قرار دارند. این خطوط باعث هدایت کردن خودرو ها برای عبور از موانع بر روی جاده می شوند و در کنترل ترافیک تاثیر گذار هستند.

خط کشی پارک

این نوع از خط کشی ها در خیابان ها و جاده ها به این منظور قرار می گیرند تا رانندگان را برای پارک کردن خودروی خود هدایت و یاری کنند. این خطوط به طور معمول در کنار خیابان ها قرار می گیرند و محل پارک هر خودرو را به طور جداگانه مشخص می کنند. خطوط پارک شامل سه نوع خط کشی می شوند:

  1. خط کشی پارک افقی
  2. خط کشی پارک عمودی
  3. خط کشی پارک مورب

خطوط  عرضی

این خطوط نوع دوم از خط کشی ها در خیابان ها و جاده ها را تشکیل می دهند. برخلاف خطوط طولی که در راستای جاده یا خیابان قرار می گیرند و به صورت مستقیم هستند، این خطوط در عرض خیابان قرار می گیرند و همان طور که در کتاب قوانین و قررات راهنمایی و رانندگی آمده است، این خطوط طوری در خیابان قرار می گیرند که یک سمت خیابان را به سمت دیگر آن متصل می کند. از مهم ترین نوع خطوط عرضی می توان، خطوط توقف منقطع، خط کشی عابر پیاده و خطوط ممتد ایست را نام برد که تمامی آن ها به صورت جزئی و کامل برای شما در این قسمت از سایت آیین تست توضیح خواهیم داد.

خط کشی عابر پیاده

محل هایی در خیابان ها به منظور عبور عابر پیاده به وجود آمده است و آن مکان را با یک خط کشی مشخص طراحی کرده اند؛ به این خط کشی، خط عبور عابر پیاده گفته می شود. همانطور که در عکس زیر آمده است، این خط کشی یک نوع خط کشی عرضی است زیرا در راستای عرض خیابان کشیده شده است. این خط کشی ها بیشتر در تقاطع ها یا مکان های مهمی مانند مدرسه ها قرار می گیرند.

خطوط توقف منقطع

این خطوط یکی از خطوط هایی در خط کشی های خیابان ها و جاده ها هستند که بیشتر افراد ممکن است به اندازه ی دیگر خطوط آشنایی زیادی با آن نداشته باشند. این خطوط به منظور خطر یا هشدار برای رانندگان قرار گرفته اند؛ به طوری که هنگامی که رانندگان این خطوط را مشاهده کردند، باید سرعت خود را کاهش دهند و با احتیاط کامل خودروی خود را وارد راه اصلی کنند. چنانچه حق تقدم با شما نبود باید توقف کامل انجام دهید.

خطوط ممتد ایست

خطوط ممتد ایست،خطوطی هستند که اکثرا در تقاطع ها قرار می گیرند. افراد یا همان رانندگان هنگامی که با این خطوط مواجه می شوند باید سریعا سرعت خود را کاهش دهند و در نهایت قبل از آن خط، به صورت کامل توقف کنند. شما باید ظاهر اینگونه خطوط را حفظ کنید تا هنگام مواجه شدن با آن بدون هیچگونه درنگی توقف کنید. پس به شما پیشنهاد می کنیم به تمام عکس هایی که در این مقاله از سایت آیین تست قرار گرفته است توجه کامل داشته باشید.

سایر خط کشی ها

مفهوم خط کشی ها در خیابان ها و جاده ها

علاوه بر خطوط طولی و عرضی، خط کشی های دیگری هم وجود دارند که در هیچکدام از این دسته ها قرار نمی گیرند. ما در این قسمت می خواهیم به تعریف و توضیح این نوع خطوط بپردازیم و همچنین کارایی آن ها را برای شما بیان کنیم. آشنایی با انواع خطوط نیاز تمام هنرجویان است زیرا علاوه بر امتحان آیین نامه که همه ی شما به قبولی در آن نیازمند هستید، ممکن است در شهر هم با آن ها مواجه شوید و اگر ندانید وظیفه ی هر کدام چیست، ممکن است با مشکل مواجه شوید.

خط کشی به صورت فلش

اینگونه از خطوط به منظور راهنمایی کردن رانندگان بر روی راه ها طراحی می شوند. اما شما نباید اینگونه فکر کنید که می توانید از انجام دادن آن سرپیچی کنید! انجام دادن دستوری که فلش ها به رانندگان می دهند الزامی است و باید حتما آن ها را اجرا کنید. برای مثال هنگامی که در یک لاین از بزرگراه یک فلشی می بینید که به سمت راست طراحی شده است، به این منظور است که فقط کسانی که قصد گردش به سمت راست را دارند می توانند در این لاین حرکت کنند.

خط کشی اضطراری

حتما شما هم در کنار بعضی از راه ها خطوطی هاشور مانند دیده اید که به طور معمول رنگی و به رنگ زرد هستند! باید به شما بگویم که اینگونه خطوط برای خودروی های اورژانسی یا آتش نشانی طراحی شده اند و به آن ها خطوط اضطراری می گویند. همچنین شما باید توجه داشته باشید که هرگونه عبور و مرور بر روی اینگونه خطوط کاملا ممنوع می باشد زیرا ممکن است در کار خودرو های اورژانسی اختلال به وجود بیاید.

خطوط شطرنجی در وسط تقاطع به منظور چیست؟

خطوط شطرنجی خطوطی هستند که در وسط تقاطع های بزرگ قرار می گیرند. این نوع از خط کشی ها در خیابان ها و جاده ها، به رنگ زرد طراحی می شوند و همانطور که از نام آن ها مشخص است، به شکل تخته های شطرنج طراحی می شوند. اکنون که با شکل کلی آن ها آشنا شدید، بهتر است به سراغ کارایی و دلیل قرار گرفتن آن ها برویم. خطوط شطرنجی به منظور کنترل ترافیک در تقاطع ها قرار گرفته اند. لازم به ذکر است این خطوط فقط در تقاطع های بزرگ و در کلان شهر ها قرار می گیرند. هنگامی که ترافیک در یک تقاطع از حد معمول بیشتر می شود، کارایی خطوط شطرنجی پر رنگ تر می شود. در این هنگام خودرو هایی که به این خطوط نرسیده اند باید به طور کامل در همان جایی که هستند توقف کنند تا خودرو هایی که بر روی این خطوط قرار دارند بتواند به مسیر خود ادامه دهند. با اجرای این حرکت باعث می شود ترافیک درون تقاطع بسیار کمتر شود و تمام خودرو ها می توانند به مسیر خود ادامه دهند. مطلبی نیز در رابطه با آموزش تابلو های راهنمایی و رانندگی در سایت آیین تست منتشر شده که پیشنهاد می کنیم حتما این مطلب مهم را نیز بخوانید تا در بحث تابلو ها دچار مشکل نشوید.

این مقاله از سایت آیین تست در همینجا به پایان می رسد. امیدواریم به تمام سوالات شما پاسخ داده باشیم و مفهوم خط کشی ها در خیابان ها و جاده ها را به زبان ساده و به طور صحیح خدمت شما عرض کرده باشیم. همچنین چنانچه به نمونه سوالات آیین نامه نیازمند بودید، حتما به نمونه سوالات آیین نامه سایت آیین تست سر بزنید زیرا بعد از خواندن آن ها قبولی 100 درصدی و تضمینی در انتظار شما خواهد بود. همچنین اگر در امتحان آیین نامه قبول شده ایید و میخواهید یک راننده حرفه ای تر شوید پیشنهاد میکنم صفحه آموزش رانندگی را از دست ندهید زیرا از صفر تا صد نکات رانندگی را از مبتدی تا فوق حرفه ای در آن صفحه توضیح داده ایم.

۱۰ دیدگاه

  1. خط کشی ها خیلی مهمن. وقتی راننده ها ازشون پیروی می کنند، رانندگی در خیابان ها و جاده ها کاملاً بهتر می شه. اما خیلی وقت ها خط کشی ها توسط رانندگان نادیده گرفته می شوند. باید همه به این نکته توجه کنیم که خط کشی ها به ما کمک می کنند تا از تصادفات جلوگیری کنیم.

  2. مقاله جالبی بود. من همیشه فکر می کردم خط کشی ها فقط برای ترتیب خیابان ها و جاده ها هستند، اما حالا می دونم که این خط کشی ها برای ایمنی ما هم خیلی مهم هستند. ممنون از نویسنده.

  3. مقاله خوبی بود، اما من فکر می‌کنم باید بیشتر درباره نحوه طراحی خط کشی‌ها و نگهداری اونها صحبت شده بود. اینجوری ما هم بهتر می‌فهمیدیم که چگونه این خط کشی‌ها برای بهبود ترافیک شهری مهم هستند.

  4. خط کشی های خیابان ها و جاده ها به شدت برای ما رانندگان و مسافران مهم هستند. به منظور جلوگیری از تصادفات ناگوار باید حتما رعایت شوند. همچنین، اگر درست کشیده نشوند ممکنه به جای کمک کردن به همه ما، مشکلات بیشتری برای ما ایجاد کنند.

  5. سلام! این مقاله در مورد مفهوم خط کشی‌ها در خیابان‌ها و جاده‌ها من رو به یاد رانندگی‌امون در ایران انداخت. خیلی خوب بود که این موضوع رو پردازش کردید و مطالعه‌ی این مقاله به من کمک کرد تا بهتر درک کنم چرا خط کشی‌ها مهم هستن و چطور به ایمنی رانندگی کمک می‌کنن. دست مریزاد!

  6. مقاله خوبی بود ولی به نظر من یکمی تخصصی بود. برای من که فرد غیر تخصصی هستم، یکمی سخت بود برای فهمیدن مطلب رو. اما با این حال خیلی جالب بود که بیشتر در مورد خطوط راهنمایی و نحوه استفاده ازشون متوجه شدم. ممنون بابت این مقاله!

  7. خیلی خوب بود! من همیشه دوست داشتم بدونم چرا خط کشی ها توی خیابون ها هسته می‌شن و این مقاله جواب تمام سوالامو داد. خیلی دوست داشتم که به روش ساده‌ای توضیح دادین و کاملا متوجه شدم. حتما باید این مقاله رو به دوستام معرفی کنم. ممنون از شما بابت این مطلب مفید!

  8. من این مقاله رو خیلی دوست داشتم، خیابان ها و جاده ها همیشه برام جذاب بوده ولی هیچ وقت نفهمیده بودم که خطوط نقش چه کاری دارند. این مقاله بهترین توضیح رو به من داده و من مطمئنم که همیشه در حال حرکت در جاده ها با احتیاط بیشتری خواهم بود. ممنون از نویسنده.

  9. خطوط راهنمایی خیابان ها و جاده ها واقعا کاربردی هستند. همونطور که توی مقاله هم گفته شده، به ما کمک می کنند تا از ایجاد ترافیک و سوانح رانندگی جلوگیری کنیم. من خودم همیشه به خطوط راهنمایی توجه می کنم و تلاش می کنم که برای رانندگی ایمن ازشون استفاده کنم.

  10. خیلی جالب بود! من همیشه به خط کشی ها توجه می‌کنم و این مقاله به من کمک کرد که بهتر درک کنم که چرا خطوط و علائم راهنمایی در جاده ها و خیابان ها برای ما مهم هستند. با این حال، برخی از مفاهیم فنی برای من کمی سخت بودند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *